Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Παστιτσάδα με αστακουδάκι

 


Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη παστιτσάδα με αστακουδάκι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» τον αστακό από την πλευρά της σάρκας για 3 λεπτά.
  2. Τον αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τον αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.
  3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο, το καρότο και αλατοπίπερο.
  6. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον ζωμό γαρίδας και αφήνουμε να πάρει βράση.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για όσο γράφουν οι οδηγίες στο πακέτο ζυμαρικών.
  8. Καθαρίζουμε τον αστακό από τα κελύφη, κόβουμε την ψίχα σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο σκεύος μαζί με το βούτυρο.
  9. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Ζωμός γαρίδας Ζεσταίνουμε 80 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε 1 κιλό ακα- θάριστες κτψ ψιλές γαρίδες (ή τα κεφάλια και τα κελύφη από φρέσκες ή κτψ γαρίδες που έχουμε κρατήσει από άλλο μαγείρεμα) με 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο, 2 καρότα χοντροκομμένα και τα φύλλα από 1/2 μάτσο σέλινο, για 8 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα υλικά. Σβήνουμε με 150 ml λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 2 φύλλα δάφνης, 5-6 κόκκους πιπεριού και 11⁄2 λίτρο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αποσύρουμε, πιέζουμε τα υλικά με τρυπητή κουτάλα να βγάλουν τα ζουμιά τους και τα περνάμε από σήτα. Μετράμε 500 ml ζωμό για τη συνταγή.

Remaining Time 0:00
 
Advertisement

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 143.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου