Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινάει στις 29 Σεπτεμβρίου η «Κιβωτός σπόρων Πιερίας»

Έκθεση παραδοσιακών ποικιλιών                 http://katerini-news.gr
Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Μία νέα κίνηση με στόχο  την διάσωση και την διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών του νομού μας, ξεκινά στις 29 Σεπτεμβρίου με τη λειτουργία της «Κιβωτού Σπόρων Πιερίας». Στις 29 Σεπτεμβρίου που θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, το απόγευμα, οι συμμετέχοντες θα εκθέσουν τις παραδοσιακές ποικιλίες που καλλιέργησαν και θα μοιραστούν με τους επισκέπτες τις εμπειρίες τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει συζήτηση με θέμα  «Γιατί είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τις Παραδοσιακές ποικιλίες», ενώ όποιος  έχει συλλέξει σπόρους υπεύθυνα, μπορεί να τους διαθέσει στην «κιβωτό», συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο για τη σωστή καταγραφή των σπόρων.
Τα δύο προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν δύο γιορτές ανταλλαγής σπόρων. Μοιράστηκαν χιλιάδες σπόροι από παραδοσιακές ποικιλίες που καλλιεργήθηκαν στην Πιερία και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
 Η «Κιβωτός» θα αποτελεί πρακτικά ένα  χώρο συνάντηση όλων των σπόρων, με στόχο να εντοπιστούν μέσα από τη συναλλαγή και τη γνωριμία ακόμη και ποικιλίες από καλλιεργητές που αγνοούμε ότι υπάρχουν. Ο σκοπός θα είναι να αυξηθούν οι αποθήκες σπόρων σε κάθε σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου