Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Περιζήτητο το νησάκι της Χαλκιδικής που βγήκε σε δημοπρασία

                  "Ουρές" κάνουν οι υποψήφιοι αγοραστές

 

10 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για το Σπαλαθρονήσι στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής Αυξημένο υπήρξε το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών για το Σπαλαθρονήσι μετά τη δημοσιοποίηση της πώλησής του μέσω δημοπρασίας από τον οίκο δημοπρασιών «Myrό Antiques House».

Ο υπεύθυνος του οίκου Σταύρος Μυρωνίδης δέχθηκε προσφορές για την αγορά του νησιού εκτός δημοπρασίας αλλά η οικογένεια στην οποία ανήκει το νησί, αρνήθηκε θεωρώντας το προσφερόμενο τίμημα χαμηλό. Οσο για την προοπτική του "buy it now option", της επιλογής δηλαδή αγοράς, χωρίς να γίνει δημοπρασία, στην τιμή των 15 εκατομμυρίων ευρώ, δεν έγινε καμία προσφορά αυτού του ύψους.


Ωστόσο, εξαιτίας των πολλών αιτήσεων, ο οίκος δημοπρασίας έκρινε πώς ο χρόνος διεξαγωγής της δημοπρασίας θα πρέπει να μεταφερθεί προκειμένου να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τους ενδιαφερόμενους. Ετσι, η δημοπρασία που είχε ορισθεί για τον Σεπτέμβριο, με τιμή εκκίνησης τα 10 εκατομμύρια ευρώ, μεταφέρεται σε χρόνο που θα ανακοινωθεί μόλις ο οίκος έχει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τους ενδιαφερόμενους.
Υπενθυμίζεται ότι το νησί είναι ιδιόκτητο και βρίσκεται στην κτηματική περιοχή Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής, στον Τορωναίο Κόλπο, μεταξύ Πόρτο Καρρά και Πόρτο Κουφό και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την ακτή (Σιθωνία). Μεταξύ του νησιού και της ακτής παρεμβάλλεται ένα μικρότερο νησάκι, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, που μαζί με ένα βραχώδες τρίτο (βραχονησίδα) αποτελούν το σύμπλεγμα που φέρει την ονομασία "Σπαλαθρονήσια". Το συνολικό εμβαδό του νησιού μαζί με τον αιγιαλό είναι 103.782 τ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου