Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιφασιστική συγκέντρωση αύριο στην Κατερίνη

Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας δίνουν αύριο τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης», αλλά και το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων που θα γίνουν κατά της Χρυσής Αυγής. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7 σε μια ειρηνική όπως αναφέρεται συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας και απευθύνουν κάλεσμα στους Πιεριείς να δώσουν το παρών.


Το Εργατικό Κέντρο
Στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης τονίζεται χαρακτηριστικά: «Τώρα που εμφανίστηκε το πιο αποτρόπαιο πρόσωπο της φασιστικής βίας με την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν μπορούμε να μείνουμε άφωνοι και αδιάφοροι. Η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω της, να σταματήσει τους αγώνες μας και να ποδηγετήσει το εργατικό κίνημα αποπροσανατολίζοντας από τα πραγματικά προβλήματα.Το εργατικό κίνημα ξέρει και μπορεί να δίνει μάχες. Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι έχουμε όπλα μας τα επιχειρήματα, τις θέσεις και το δίκαιο των αιτημάτων μας. Εμείς τους απαντάμε ότι δεν τους φοβόμαστε.  Δεν πρόκειται να γίνουμε κομμάτι του παιχνιδιού τους και δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε»

Πρωτοβουλία Πολιτών
Η δημοτική κίνηση «Πρωτοβουλία Πολιτών» αναφέρει μεταξύ άλλων: Η δημοτική μας παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης»  καταδικάζει την  άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, δολοφονία  που αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας και απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και την απόλυτη καταδίκη τους,  χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί χρησιμοποιεί και αξιοποιεί την κατασκευασμένη θεωρία των δύο άκρων και έτσι αντικειμενικά «νομιμοποιεί» την εγκληματική δράση της Χ.Α.  Η πολιτική της τακτική είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία, εξισώνει το θύμα (κοινωνία) με τον θύτη (ακροδεξιά και βάρβαρη πολιτική λιτότητας) και υπονομεύει  την ίδια τη δημοκρατική παράδοση του τόπου. Είναι πλέον φανερό, ότι μνημόνιο και φασισμός πάνε μαζί.  Η  Χρυσή Αυγή αποτελεί  το μακρύ χέρι του συστήματος, που μόνο στόχο έχει να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων και του δημοκρατικού λαού για απαλλαγή από τις μνημονιακές πολιτικές. Αυτή την ώρα χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην ασκούμενη πολιτική και την φασιστική πρόκληση. Με μαζικούς, μαχητικούς, ειρηνικούς αγώνες να απομονώσουμε τους φασίστες στη συνείδηση του λαού. Το έδαφος της δημοκρατίας είναι η δική μας σταθερή και μόνιμη επιλογή και πάνω σ’ αυτή θα τσακίσουμε Χ.Α. και ακροδεξιά».
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου