Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Σούπα τραχανά με χωριάτικο λουκάνικο

Υλικά

  • 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός Βλάχα
  • 1.200 ml νερό
  • 1/3 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος, ξερός
  • 250 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, ψιλοκομμένα
  • λίγη παρμεζάνα τριμμένη (για το σερβίρισμα)

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια μαζί τα λουκάνικα και αλατοπίπερο, για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε τον τραχανά ανακατεύουμε να λαδωθεί και προσθέτουμε το νερό. Όταν πάρει μια βράση, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το δυόσμο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει η σούπα. Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου