Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Οι αρχές και τα ιδανικά που ενσαρκώνει το έπος του ‘40 συνιστούν διαχρονικές αξίες, που και σήμερα συντηρούν και φωτίζουν τον απανταχού ελληνισμό, ο οποίος αντλεί δύναμη και αισιοδοξία από το πνεύμα της επετείου. Παράλληλα, αποτελούν παρακαταθήκη και πηγή έμπνευσης, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που καλείται να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη των οραμάτων για ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη ειρήνη. 
Σήμερα, στις δύσκολες περιόδους της παρατεταμένης κρίσης που βιώνει η χώρα είναι ώρα να ξαναβρούμε την ελληνική ψυχή και επιστρατεύοντας όλες τις εθνικές δημιουργικές μας δυνάμεις, με σύνεση, τόλμη και αποφασιστικότητα, να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα και τις επιταγές της εποχής εκείνης, προκειμένου να ανοίξει και πάλι ο δρόμος της ανάπτυξης, της προόδου και της προοπτικής. 



Το "ΟΧΙ" του '40, το οποίο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των δυνατοτήτων του ελληνικού λαού να προσδιορίσει αυτός τη μοίρα και τις προοπτικές του, η αγωνιστική στάση ζωής των προγόνων μας είναι ο ασφαλής φάρος, για να πετύχουμε την ανάταση και ανάταξη της Ελλάδα μας. Το οφείλουμε στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού, των οραμάτων της νέας γενιάς και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου