Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης : μουσική διαμαρτυρία στις πόλεις που υπάρχουν Μουσικά Σχολεία


 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για μουσικού Σχολείου Κατερίνης
      Την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων διοργανώνει  για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Το 15μελες μαθητικό συμβούλιο και ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης αποφάσισαν να συμμετέχουν και φέτος σε αυτή την δράση, με τα εξής αιτήματα:

1.      Η κάλυψη των κενών ωρών στα μαθήματα Μουσικής Παιδείας από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Το σχολείο μας έχει πάνω από 600 κενές ώρες και οι μαθητές που επέλεξαν το Μουσικό, απογοητεύονται χάνοντας τα μαθήματά τους πολλούς μήνες καθώς είναι χωρίς καθηγητές.
2.      Η ανέγερση κατάλληλου σχολικού κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Το σχολείο λειτουργεί από το 2000 σε λυόμενες κατασκευές που προορίζονταν για προσωρινή χρήση και σε δύο παλιά κτίρια, το ΥΕΒ και το ΚΕΓΕ, τα οποία δεν έχουν κατάλληλους χώρους για σχολείο.
3.      Η άμεση παρέμβαση με επιδιορθώσεις και συντηρήσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ώστε να γίνετε  ομαλά και με ασφάλεια η λειτουργία του σχολείου.
4.      Η διεξαγωγή εξετάσεων για την πιστοποίηση μουσικών ειδικοτήτων για τους απόφοιτους των Μουσικών Σχολείων, όπως ορίζει ο νόμος. Ο νόμος αυτός εφαρμόστηκε μόνο μια χρονιά και έκτοτε οι μαθητές των μουσικών σχολείων παρόλο που διδάσκονται τα μουσικά μαθήματα, για να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους θα πρέπει να γραφτούν και να πληρώσουν τουλάχιστον δύο χρόνια σε ωδείο.
 
   . Η πορεία μας ξεκινάει από το σχολείο, 10:00 ώρα και με τη συνοδεία της τροχαίας, η οποία μας συνοδεύει για την ασφάλεια των μαθητών, κατευθυνόμαστε πρώτα στην δευτεροβάθμια, μετά στην περιφέρεια, στο δημαρχείο και τέλος στην κεντρική πλατεία. Στις υπηρεσίες και στους βουλευτές του νομού,  επιδίδουμε διαβιβαστικό της επιστολής μας προς το υπουργείο και ζητούμε την συμβολή τους  για την επίλυση των αιτημάτων μας. Τα παιδιά μας έχουν μαζί τους όργανα, παίζουν μουσική και τραγουδούν στο δρόμο, δηλώνοντας με όμορφο τρόπο ότι το Μουσικό Σχολείο είναι παιδεία και πολιτισμός και έχουν χρέος οι αρμόδιοι να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά και υπεύθυνα με τα προβλήματα που εμποδίζουν την λειτουργία του.

Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο                                                         Το ΔΣ Συλλόγου Γονέων
Μουσικού Σχολείου Κατερίνης                                                        Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου