Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στις εργασίες της «Λ΄ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας» στη Λεπτοκαρυά Πιερίας






Στις εργασίες της Λ΄ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμνων Ορθοδξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπλεων δια θματα αιρσεων και παραθρησκείας»με θμα «Αιρετικές θεωρήσεις περί των Ιερών Μυστηρίων», που διεξήχθη, από 22-24 Οκτωβρίου 2018 ,στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.


Οι εργασίες της Συνδιασκέψεως τέλεσαν υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου και συμμετείχαν Εντεταλμένοι έντεκα Ορθοδόξων Εκκλησιών και εβδομήντα τεσσάρων Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.


Η Συνδιάσκεψη διεξήχθη υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων και φιλοξενήθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιο.


Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος, τίμησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το αναμνηστικό δώρο της φετινής Συνδιάσκεψης, για την αγαστή συνεργασία με την τοπική Εκκλησία προς όφελος της κοινωνίας της Πιερίας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξήρε το έργο της Εκκλησίας και επεσήμανε το σημαίνοντα ρόλο της στη στήριξη της κοινωνίας, στην προβολή του ήθους και των αξιών που χαρακτηρίζουν τον Χριστιανισμό, επιτελώντας ένα αξιομνημόνευτο και πολύπλευρο φιλανθρωπικό  και κοινωνικό  έργο ιδιαίτερα στα χρόνια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Η κ. Σοφία Μαυρίδου εξέφρασε τη στήριξή της στο μεγαλειώδες έργο της Εκκλησίας και τόνισε τις δράσεις που εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού μέσα από την προβολή της εκκλησιαστικής πολιτιστικής κληρονομιάς.


Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφέρθηκε στο πολύτιμο και σπουδαίο έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και στην άριστη και εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με σκοπό την ανάπτυξη και ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού.


«Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί ένα δυναμικό και ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς το οποίο παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και για τη χώρα μας, καθώς αποτελεί μια από τις πλέον ανθεκτικές μορφές τουρισμού σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί μια μορφή θεματικού τουρισμού στην οποία κυριαρχεί το θρησκευτικό κίνητρο, ωστόσο συνδέεται στενά και με άλλες μορφές τουρισμού, όπως είναι ο πολιτιστικός τουρισμός», υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επεσήμανε ότι στην Πιερία τα μνημεία της ελληνικής ορθοδοξίας είναι αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής κληρονομιάς και αποτελούν αξιόλογο πόλο έλξης επισκεπτών. «Οι βυζαντινές και οι μεταβυζαντινές εκκλησίες με την αξιόλογη εικονογράφησή τους, τα ψηφιδωτά, οι τοιχογραφίες και οι σπάνιες εικόνες τους, οι επιβλητικοί ναοί, τα ξωκλήσια και τα προσκυνήματα της υπαίθρου, τα μοναστήρια, τα μετόχια και οι ιερές εικόνες, τα λειτουργικά βιβλία και σκεύη, τα ιερά άμφια και τα κειμήλια, μαρτυρούν την επίμονη προσήλωση στις παραδόσεις και τη στενή και μακραίωνη διασύνδεση της τέχνης με τη θρησκευτική λατρεία» ανέφερε η κ. Σοφία Μαυρίδου.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης και ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση για τη συνέχιση του πολύτιμου και πολυποίκιλου εκκλησιαστικού έργου και ευόδωση των εργασιών του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου