Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας



Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, συναντήθηκε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, κ. Γεώργιος Βαρδακώστας μαζί με αντιπροσωπεία του 15 μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.


Η αντιπροσωπεία -αφού πραγματοποίησε μουσική διαμαρτυρία-πορεία στην πόλη της Κατερίνης- επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  συζήτησε μαζί της και της επέδώσε ψήφισμα ζητώντας τη συμβολή της στην ικανοποίηση των αιτημάτων, αν και δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Οι μαθητές διεκδικούν την ανέγερση κατάλληλου σχολικού κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, την άμεση παρέμβαση μέσω επιδιορθώσεων και συντηρήσεων στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, την κάλυψη των κενών ωρών στα  μαθήματα μουσικής παιδείας, τη διεξαγωγή εξετάσεων για την πιστοποίηση μουσικών ειδικοτήτων για τους αποφοίτους των μουσικών σχολείων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους, χαρακτήρισε εύλογο τον αγώνα των μαθητών, επισημαίνοντας ότι κατανοεί τα προβλήματά τους και διαβεβαίωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα σταθεί αρωγός -αν και δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της- προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα, να λειτουργήσει  το  σχολείο  και να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες.


Να σημειωθεί, ότι παρά το γεγονός ότι η ανέγερση και συντήρηση σχολικής στέγης δεν ανήκει στις αρμοδιότητες των Περιφερειών, η Περιφερειακή Ενότητα  Πιερίας μέσω σύναψης  προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Π.Ε. Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης, ενέταξε στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της, δημοπράτησε και υπέγραψε σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή - Συντήρηση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης» προϋπολογισμού 72.000,00 € για τη βελτίωση των συνθηκών στέγασης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Το έργο υλοποιείται με επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης και χρηματοδοτείται από την ΠΚΜ - ΠΕ Πιερίας που είναι και η προϊσταμένη αρχή του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου