Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ο δραστήριος Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής


Συνεχίζει την έντονη δραστηριότητά του ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» με την προγραμματισμένη συμμετοχή του στην τριπλή έκθεση για τα ζωικά προϊόντα «MEAT-DAIRY-FROZEN», 10, 11 & 12 Νοε 2018, στο stand B11-A12, στην αίθουσα 3, στο αεροδρόμιο Σπάτων, Αττικής, κάθε ημέρα από τι 10.00 το πρωί, μέχρι τις 8.00 το βράδυ.
Εκεί, στην αίθουσα 3, στην DAIRY, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής θα ενημερώνει για τις προσεχείς εκδηλώσεις του, θα δίνει στοιχεία για τις δραστηριότητες που υλοποίησε και τις παρεμβάσεις που έκανε, θα προβάλλει φωτογραφίες από τις προηγούμενες εκδηλώσεις, και βέβαια θα προσφέρει, στους φίλους και γνωστούς που θα τον επισκεφθούν, παραδοσιακά κτηνοτροφικά προϊόντα από τους κτηνοτρόφους της Αττικής, όπως κρέμες, τυριά, μυζήθρες και τυροκαυτερή, έτσι, για να προλαβαίνουν, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που θα είναι εκεί στις βάρδιες, να λένε τις προσεχείς εκδηλώσεις του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής.

Συζητώντας με την κα Μάγδα Κοντογιάννη (6906962549, Γραμματέα Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής) θυμηθήκαμε μια ιστορία: «Αγόρασε ένας αγρότης τρακτέρ, σύγχρονο και τέλειο. Την επόμενη μέρα μετά τις εργασίες της ημέρας, το απόγευμα, στο καφενείο του χωριού διαμαρτύρονταν διότι δεν … έπλενε το τρακτέρ καλά … τα ρούχα». Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής έγινε ένα καλό και σύγχρονο «τρακτέρ». Δεν μπορεί όμως και δεν επιτρέπεται από το καταστατικό του να «πλένει ρούχα». Βοηθά όμως τα μέλη του να συστήσουν δικά τους εργαλεία (συνεταιρισμούς, συνεταιριστικές επιχειρήσεις και εταιρείες) για να «πλύνουν» τα ρούχα τους …
Σκοπός του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής είναι μεταξύ άλλων:
·         Η ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών γύρω από τον κλάδο της κτηνοτροφίας που καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας των κτηνοτροφικών προϊόντων, καταναλωτικών αγαθών, της παραγωγής, της προμήθειας εφοδίων, της κατασκευής και προμήθειας των μέσων κτηνοτροφικής παραγωγής και της παροχής υπηρεσιών.
·         Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των μελών με την από κοινού επίλυση κοινών προβλημάτων.
·         Η καλλιέργεια σχέσεων του Συλλόγου και των μελών του με παρεμφερείς Συλλόγους και μέλη τους του εσωτερικού και του εξωτερικού, και η συνεργασία τους στον κοινό σκοπό.
·         Η ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών σχετικά με τα δικαιώματα (επαγγελματικά, συνταξιοδοτικά, μοριοδότηση κλπ).
·         Η επιδίωξη της επίτευξης του σκοπού του συλλόγου γίνεται με κάθε: πρόσφορο νόμιμο μέσο, ιδίως με διαλέξεις, μελέτες, δημοσιεύσεις, κυκλοφορία ενημερωτικών δελτίων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, παραστάσεις στις αρχές, Υπηρεσίες, Δικαστήρια, παρακολούθηση σεμιναρίων, εορταστικές εκδηλώσεις, ενεργώντας συνεργασίες με ευρύτερες ενώσεις, τοπικές ή κρατικές αρχές για την προώθηση των συμφερόντων των μελών κλπ.
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής, όπως κάθε οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών, δεν συμμετέχει και δεν πραγματοποιεί κανενός είδους εμπορική πράξη, αγοραπωλησίες προμηθειών και αγροτικών προϊόντων, ή συμβόλαια με άλλους.
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής, με την δραστηριότητά του λειτουργεί ως ένα εργαστήριο ζύμωσης και ανάπτυξης της αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων μελών του για να μπορέσουν αυτά τα μέλη να αναπτύξουν αυτοτελώς εμπορικές δραστηριότητες, όπως συνεταιρισμούς συνεταιριστικές επιχειρήσεις, εταιρείες κλπ. και αγοραπωλησίες στα είδη που προμηθεύονται ή πωλούν.
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής έκανε πολλές προσπάθειες να ενημερώσει τα μέλη του για τις ευκαιρίες στα Σχέδια Βελτίωσης (ατομική υπόθεση), για να συστήσουν Ομάδα Παραγωγών στην κτηνοτροφία (ομαδική υπόθεση), για να αξιοποιήσουν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (και έγινε η ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ) και να συσπειρωθούν γύρω από κάποια εταιρεία (και έγινε η ΙΚΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ). Και μακάρι να γίνουν και πολλές άλλες εμπορικές επιχειρηματικές δομές.
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής, εκτός από τις τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις του Διοικητικού του Συμβουλίου, και τις παραστάσεις- συσκέψεις με αρχές και συμβούλους, πραγματοποίησε 52 εκδηλώσεις το 2016, προδημοσιευμένες, ανοικτές και με δημόσια ενημέρωση αποτελεσμάτων, 27 εκδηλώσεις το 2017 και το 2018 μέχρι σήμερα 43 εκδηλώσεις.
ΜΟΝΟ τους τελευταίους τρείς μήνες, όπως μας είπε ο κ Γιάννης Κοντογιάννης (6992893199, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής) και μόνο από τις δημοσιεύσεις εντοπίζουμε ότι ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής παρουσιάζεται στα:
7/7/2018, Μενίδι «Παγκόσμια ημέρα συνεργατισμού»,
2/7/2018, Αθήνα, «Πρωτόκολλο συνεργασίας» με Λέσχη Αριμαγείρων
7-8/09/2018, Αθήνα, Συμμετοχή στο Education festival
13-15/09/2018, Ελασσόνα, Συμμετοχή στην «Γιορτή φέτας Ελασσόνας».
19/09/2018, Λειβαδιά, επίσκεψη στο Agrofest Στερεάς Ελλάδος
3-5/10/2018, Clermont-Ferrand Γαλλίας, αποστολή σε έκθεση SOMMET de l’ elevage
5-6/10/2018, Αθήνα, Συμμετοχή στο Hobby festival.
10/10/2018, Συμμετοχή στην εκδήλωση για την «Στεπική φυλή Κατερίνης»,
15/10/2018, Αθήνα, Chefs Club, «Παγκόσμια ημέρα Αγρότισσας»,
20/10/2018, Αθήνα, Ζάππειο, «16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας &Οίνου»
20/10/2018, Ζάππειο, Βράβευση από την CEUCO ως AgroFood Establisment
28/10/2018, Μέγαρα Αττικής, Ζωντανά εκπομπή AlfaTV «Καλύτερα δεν γίνεται»
29/10/2018, Αθήνα, ΣΕΒΕΚ, συμμετοχή «Επώνυμα προϊόντα κρέατος.
Ο κ Κώστας Μαντζουράνης (Πρόεδρος ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ, 6948250720, & Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων) μας είπε ότι από 1 Νοε 2018 έως 15 Δεκ 2018 ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής θα βοηθήσει τους κτηνοτρόφους-μέλη του, κατά περιοχές (το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αμέσως μετά την έκθεση ΜΕΑΤ DAIRY FROZEN) για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της απογραφής των αιγοπροβάτων της Ελλάδος, με τον εξοπλισμό που δώρισαν συμπολίτες που αναγνωρίζουν το έργο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής.
Παράλληλα στις 10-12 Νοε 2018, είναι η συμμετοχή του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής στην τριπλή έκθεση MEAT DAIRY FROZEN στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan (Αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος, Σπάτα, Αττικής) στο stand Β11-Α12, στην αίθουσα Hall 3, κάθε ημέρα από τις 10.00 -20.00.
Στις 2 Δεκ 2018, στις 12.00 οργανώνει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής εκδήλωση παρουσίασης των εντυπώσεων των μελών του από την έκθεση SOMMET de l’ elevage (Clermont-Ferrand Γαλλίας), μετά την αποδοχή της πρόσκλησης από τον κ Νίκο Κορδαλή (ΠΡΟΒΕΙΟ ΚΟΡΔΑΛΗ, Μέγαρα, 6972204310).
Και βέβαια από τώρα ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής «Άγιος Γεώργιος» προσκαλεί όλους (μέλη, φίλους, γνωστούς, φορείς κλπ) στις 13 Ιαν 2019, στις 12.00 στο καλωσόρισμα ενός ελπιδοφόρου νέου έτους, με ανταλλαγή ευχών ….
Για την καταγραφή, Δημήτριος Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου