Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Κοτόπουλο κρασάτο στη γάστρα

65180118_96373_kathimerina_kotopoulo-krasato-stin-gastra-copy
Το κρασί και ο συνδυασμός των καρυκευμάτων ανεβάζουν το όλον.  

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα + ψήσιμο: 1 ώρα + 15΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο, σε 8 κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • 1 κιλό πατάτες, σε λεπτές κυδωνάτες φέτες
  • 200 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ. σούπας κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία


Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα.

Αδειάζουμε το όλον σε γάστρα, βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το κρασί με τη μουστάρδα, τον κουρκουμά και το ξύσμα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνουν οι πατάτες.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου