Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Οριστικοποιήθηκε η σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας των Δήμων Κατερίνης και Δίου - Ολύμπου


Υπογράφηκε σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου στο Δημαρχείο Κατερίνης, στη διάρκεια της πρώτης  Γενικής Συνέλευσης, το καταστατικό της νεοιδρυθείσας Ενεργειακής Κοινότητας των Δήμων Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου, καθώς και των αντίστοιχων ΔΕΥΑ των δύο Δήμων.
Ειδικότερα, οι φορείς που συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα εκπροσωπήθηκαν από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Ευάγγελο  Γερολιόλιο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Αστέριο Μπουσνάκη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΟ Αστέριο Φαρμάκη.

Παράλληλα, ορίστηκαν η προσωρινή διοικούσα επιτροπή και το προσωρινό εποπτικό συμβούλιο της νεοιδρυθείσας  Ενεργειακής Κοινότητας.
Ταυτότητα και στόχοι της Ενεργειακής Κοινότητας
Η Ενεργειακή Κοινότητα Δήμων Πιερίας, όπως ονομάστηκε, συνιστά αστικό συνεταιρισμό αποκλειστικού σκοπού, που μεταξύ άλλων έχει ως στόχο, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα  συμψηφίζεται με την καταναλισκόμενη μειώνοντας έτσι δραστικά τα καταβαλλόμενα ποσά από τους Δήμους προς τη ΔΕΗ και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ήδη ετοιμάζεται και αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στον ΔΕΔΔΗΕ, το πρώτο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος ενός μεγαβάτ. Επιπλέον, θα ακολουθήσουν νέοι φάκελοι για αδειοδότηση αντίστοιχων έργων, με τελικό στόχο να  επιτευχθεί μηδενικό  ισοζύγιο παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου