Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 25΄ / Μαγείρεμα: 30΄
Υλικά (για 4 άτομα)
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 16 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες (κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη)
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1-2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
- 1 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος (προαιρετικά)
- 40 ml ούζο
- 5-6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 40 ml από το λάδι. Ρίχνουμε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα, πιέζοντάς τα με μια κουτάλα για να βγάλουν το ζουμί τους.
Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Βάζουμε στο τηγάνι με το αρωματικό λάδι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τον γλυκάνισο για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να δέσει κάπως η σάλτσα.
Προσθέτουμε τη φέτα και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα ενώνουμε όσο είναι ζεστά με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια και, αν θέλουμε, για πιο πληθωρικό αποτέλεσμα, πασπαλίζουμε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου