Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Εγκαινιάστηκε η Βιβλιοθήκη Ελατοχωρίου παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου


Τα εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Ελατοχωρίου, μιας σύγχρονης – ενημερωμένης Βιβλιοθήκης ανοιχτής και ελεύθερης πρόσβασης, έτοιμης να υποδεχτεί δεκάδες φίλους των βιβλίων, ικανοποιώντας  έτσι ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, έγιναν χθες το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου όπου και στεγάζεται.

Σε μία λιτή, γεμάτη όμως συναισθήματα και μουσικές τελετή, που με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής επενδύθηκε με το ταλέντο των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, παρέστησαν ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο της περιοχής, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Δημήτρης Μορφακίδης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Νικόλαος Τσιαμπέρας, ο Γ.Γραμματέας του Δήμου Κώστας Λιακόπουλος, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γεώργιος Βαρδακώστας κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και κάτοικοι του χωριού.
Την εκδήλωση προλόγισε ο εμπνευστής και πρωτεργάτης δημιουργίας  της Βιβλιοθήκης, τοπικός σύμβουλος της Τ.Κ. Ελατοχωρίου - προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου Αντώνης Λιάββας,  ο οποίος έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό, αναφερόμενος μεταξύ άλλων: «στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία βιβλιοθήκης, στην ανάγκη να μείνουν τα νέα παιδιά στον τόπο τους […]».
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κο Αντώνη Λιάββα και όλους όσοι συνέδραμαν εθελοντικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.
Επιπλέον, ο κος Κουκοδήμος έκανε λόγο για ενέργειες και πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αναβαθμιστεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψει το δημοτικό σχολείο του χωριού να κλείσει. «Δεν φτιάχνουμε βιβλιοθήκες για να κλείνουμε τα σχολεία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, παράλληλα με τα εκατοντάδες βιβλία που βρίσκονται στα ράφια της ανακαινισμένης αίθουσας, παιχνίδια δημιουργικής απασχόλησης τίθενται στη διάθεση των παιδιών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου