Ανάποδη τάρτα μπανάνας
Υλικά
- 1 φύλλο ζύμης για τάρτες
- 6 μπανάνες
- 8 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γλ. κανέλα
- Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο τους 190 βαθμούς.
- Κόψτε την ζύμη για την τάρτα στο σχέδιο του ταψιού (23 εκ.) και με την βοήθεια ενός πιρουνιού κάντε τρύπες σε διάφορα σημεία της.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε την καστανή ζάχαρη και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να χυλώσει η καραμέλα.
- Προσθέστε την βανίλια και την κανέλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα με το υπόλοιπο μείγμα.
- Προσθέστε τις καθαρισμένες μπανάνες (ολόκληρες) και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Επαναλάβετε και για την άλλη πλευρά τους.
- Τοποθετήστε τις μπανάνες περιμετρικά στο τσέρκι μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνειά του από έξω προς τα μέσα.
- Ρίξτε από πάνω την σάλτσα καραμέλας και καλύψτε με την ζύμη για την τάρτα.
- Ψήστε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να την κόψετε και να την σερβίρετε για περίπου 30 λεπτά.
- Σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου