Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ανάποδη τάρτα μπανάνας

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτες
  • 6 μπανάνες
  • 8 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο τους 190 βαθμούς.
  2. Κόψτε την ζύμη για την τάρτα στο σχέδιο του ταψιού (23 εκ.) και με την βοήθεια ενός πιρουνιού κάντε τρύπες σε διάφορα σημεία της.
  3. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε την καστανή ζάχαρη και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να χυλώσει η καραμέλα.
  4. Προσθέστε την βανίλια και την κανέλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα με το υπόλοιπο μείγμα.
  5. Προσθέστε τις καθαρισμένες μπανάνες (ολόκληρες) και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Επαναλάβετε και για την άλλη πλευρά τους.
  6. Τοποθετήστε τις μπανάνες περιμετρικά στο τσέρκι μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνειά του από έξω προς τα μέσα.
  7. Ρίξτε από πάνω την σάλτσα καραμέλας και καλύψτε με την ζύμη για την τάρτα.
  8. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
  9. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να την κόψετε και να την σερβίρετε για περίπου 30 λεπτά.
  10. Σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου