Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

50ο Φεστιβάλ Ολύμπου «ΟΘΕΛΛΟΣ» ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

 Το θεατρικό έργο «ΟΘΕΛΛΟΣ», ο Μαύρος της Βενετίας, γράφτηκε το 1603 από τον Άγγλο συγγραφέα, Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Θεωρείται ως η τραγωδία της ερωτικής ζήλιας με τον συγγραφέα να την επικεντρώνει στον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει τις ηλικιακές, φυλετικές και κοινωνικές διαφορές.

 Η θεατρική παράσταση που αποτελεί μέρος  του φετινού προγράμματος του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου ανεβαίνει στο αρχαίο θέατρο Δίου, το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, στις 9 το βράδυ. 

 Το σπουδαίο αυτό έργο του παγκόσμιου ρεπερτορίου σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο. Στη μετάφραση του «ΟΘΕΛΛΟΥ» ο Διονύσιος Καψάλης και στη μουσική επένδυση ο Δημήτρης Καμαρωτός.

 Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους: Γιάννης Μπέζος (Οθέλλος), Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος) και η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία). Βραβάντιος ο Κώστας ΚορωναίοςΚάσσιος ο Αλέξανδρος Βάρθης και Δυσδαιμόνα, η Μάιρα Γραβάνη

 ΣυμπρωταγωνιστούνΚωνσταντίνος Γαβαλάς, ΚριςΡαντάνοφ, Μανώλης Δούνιας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Νίκος Τσιμάρας.

Η ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 Στον «Οθέλλο» ο Σαίξπηρ μιλάει για την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό. Ο έρωτας του έμπειρου και γενναίου Μαυριτανού στρατηγού με τη νεαρή και ευγενικής καταγωγής Βενετσιάνα καταρρίπτει τα στερεότυπα της εποχής, αλλά, αντί να γεφυρώσει τις διαφορές, κλονίζει τις βεβαιότητες και διαταράσσει στο έπακρο τις κοινωνικές ισορροπίες.
 Ο Οθέλλος, παρόλο που έχει διακριθεί χάρη στη γενναιότητα και το ήθος του και έχει ανέλθει σε αξιώματα, δεν καταφέρνει να ενταχθεί στην κοινωνία που ζει ως ισότιμο μέλος: εκτός από το χρώμα του δέρματός του και την καταγωγή του, τον εμποδίζει η ίδια του η ανασφάλεια. Παραμένει ο μαύρος, ο ξένος, ο κατώτερος.

 Το έργο του Σαίξπηρ μιλάει ακόμα για την άσβεστη μανία του ανθρώπου να καταστρέψει οτιδήποτε ιδεατό, διαφορετικό ή ικανό να καταρρίψει τις υπάρχουσες κοινωνικές νόρμες, ενώ παράλληλα ασκεί κριτική στην υποκρισία της κοινωνίας που στην πρώτη ευκαιρία θα αποκαθηλώσει τους ευεργέτες της.

 Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 20 ευρώ. Μειωμένο 15 ευρώ. Και viva.gr

 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ.

 Βιβλιοπωλείο ΝΕΣΤΩΡ Κατερίνη Πιερίας, Κανάρη 5 (2351036024)

 Βιβλιοπωλείο 1900 Κατερίνη Πιερίας, Βασιλείου Β. 2  (2351028900)

  Τουριστικό κατάστημα  ΚΑΨΑΛΗ, Αγίου Νικολάου 24 Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400) 

 «Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606) 

  www.ntng.gr | VIVA.GR

Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.

 ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ Λόγω των μέτρων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επιβάλλει η πολιτεία, οι θεατές κατά την είσοδο στο αρχαίο θέατρο του Δίου τη διαμονή και την έξοδο, επιβάλλεται να φορούν την προστατευτική μάσκα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου