Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Ψυχαγωγία & περιβαλλοντική γνώση, με τρεις ταινίες που προβλήθηκαν στο κοινό της Κατερίνης

10/8 ΚΑΙ 12/8 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

 

Δύο εξαιρετικές ψυχαγωγικές ταινίες, καθώς και μια ταινία τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ), μικρού μήκους, παρακολούθησαν δημότες και επισκέπτες της Κατερίνης στο Αμφιθέατρο Πάρκου της πόλης, την Τρίτη 10/8 και την Πέμπτη 12/8, στο πλαίσιο κινηματογραφικών προβολών του θεσμού «Θερινό Σινεμά στην πόλη - Συντροφιά με τα Αστέρια», που παρουσίασε ο Οργανισμός Πολιτισμού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ) και η Κινηματογραφικής Λέσχης της πόλης. 

Οι θεατές καταχειροκρότησαν τις δύο επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες «Νιαγάρας» (Τρίτη, 10/8/2021) και «Η άγνωστη κυρία» (Πέμπτη, 12/8/2021), ενώ έμειναν με θετικούς προβληματισμούς από την ταινία τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ), μικρού μήκους «Second Nature», περιβαλλοντικού περιεχομένου, επειδή η ταινία παρουσίασε το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων διχτυών στο βυθό της θάλασσας και τη δυνατότητα αξιοποίησης αυτού του υλικού». Η ταινία αυτή προβλήθηκε πριν από την «Άγνωστη Κυρία», το βράδυ της Πέμπτης 12/8. 

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΘΕΤΙΚΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ «SECOND NATURE».

Πριν από την προβολή, προλόγισε ο Δαμιανός Καλπακίδης, Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου. Παράλληλα, ο κ. Καλπακίδης αναφέρθηκε και σε περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούνται αυτή τη διετία στον Δήμο, με σκοπό την προστασία της φύσης και του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και την ενεργό συμμετοχή των δημοτών σε περιβαλλοντικές δράσεις

Η προβολή της ταινίας τεκμηρίωσης «Second Nature», έγινε με την άδεια και την ευγενική παραχώρηση από το BlueCycle, του Ιδρύματος ΛασκαρίδηΤο πρόγραμμα BlueCycle λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και συνιστά πρόγραμμα Γαλάζιας και Κυκλικής οικονομίας με σκοπό την αξιοποίηση πλαστικών που προέρχονται από την αλιευτική και ναυτιλιακή δραστηριότητα.

Στόχος της ταινίας ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών της Κατερίνης για τη γαλάζια κυκλική οικονομία, για την ανακύκλωση και για την επαναχρησιμοποίηση υλικών. 

 

«ΝΙΝΟΤΣΚΑ», Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 19 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, θα προβληθεί η ταινία «Νινότσκα» που είχε αναβληθεί λόγω καύσωνα. Με αυτή την ταινία κλείνει τις πύλες της η φετινή διοργάνωση «Θερινό Σινεμά στην πόλη - Συντροφιά με τα Αστέρια - 2021».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου