Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Παραλιακός Λεπτοκαρυάς : ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ … ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΚΟΝΗ


  Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων που διαμένουν κοντά και δίπλα στον παραλιακό δρόμο της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, από τις κατασκηνώσεις των Ευαγγελικών μέχρι τα όρια της γειτονικής Σκοτίνας, στην κυριολεξία ξεχείλισε.

  Αιτία η πλήρης εγκατάλειψη του δρόμου στη διαχρονική φθορά. Πρώτο πρόβλημα η διάβρωση ακτής και κατά επέκταση η καταστροφή του χωματόδρομου την  οποία προκαλούν τα θαλάσσια κύματα τους χειμερινούς μήνες. Δεύτερο και εξ ίσου σημαντικό, η σκόνη που προκαλείται από τα διερχόμενα οχήματα που υπό μορφή σύννεφου τους θερινούς επικάθεται στις γειτονικές οικίες, «χρωματίζοντας» τες με το δικό της … πινέλο.  Αλλά και το σημαντικότερο. Εισπνεόμενη η σκόνη δημιουργεί αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους και τους τουρίστες, καθώς και  στους διερχόμενους πολίτες και βέβαια στους λουόμενους.

  Διερωτώμαι αν ισχύει εδώ, ότι ο σεβασμός στην υγεία όλων μας είναι αδιαπραγμάτευτος.

  Το ευτράπελο. Τάξιμο χρόνων. Αναγγέλλουν οι αρμόδιοι. Υπομονή,  ότι σύντομα το έργο του παραλιακού δρόμου με επεμβάσεις στήριξης και ασφαλτόστρωσης οσονούπω ξεκινά και θα ολοκληρωθεί.

  Εις μάτην. Οι κάτοικοι περιμένουν. Μάλιστα τον περυσινό μήνα Ιούλιο δημοσίευμα με δήλωση αντιδημάρχου Δίου-Ολύμπου, ανέφερε: «Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το Ταμείο Αλιείας. Το αργότερο το καλοκαίρι του 2021, δηλαδή σε ένα έτος ο δρόμος θα έχει παραδοθεί.»

  Το έτος 2021 όχι μόνο ήλθε αλλά σιγά-σιγά ολοκληρώνει τον κύκλο του, το έργο όμως στις καλένδες.

  Φέτος, πριν περίπου δυο μήνες,  το Ταμείο Αλιείας αποσύρεται και στη θέση του εμφανίζεται ο Υφυπουργός Οικονομικών να δηλώνει παρουσία εκπροσώπων των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης (όλοι χαρούμενοι στη φωτογραφία του δελτίου τύπου), ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και άμεσα προχωρά το έργο. Ποιο είναι τελικά το αληθές;

  Καλά και ωραία όλα αυτά. Όμως μέχρι να δουν οι κάτοικοι «φως» στον ορίζοντα τι γίνεται κυρίες-κύριοι της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης;

  Θα καταβρέχουν οι κάτοικοι της περιοχής, όχι μόνο της πρώτης γραμμής, το δρόμο για να γλυτώσουν από την επικίνδυνη σκόνη που βλάπτει την υγεία τους, ενώ το χειμώνα θα αγωνιούν μήπως η θάλασσα εισέλθει στις οικίες τους.

  Για τους πολίτες που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, δώστε μια προσωρινή λύση, γιατί όπως ορθά αναφέρει ο λαός μας … δεν πάει άλλο. Επιστρώστε το δρόμο με ασφαλτικό τρίμα ή με οποιοδήποτε υλικό. Επαναλαμβάνω έστω προσωρινή λύση.

  Τα περί καθυστέρησης ότι πρέπει να τακτοποιηθούν τα όρια κάποιων οικοπέδων, αυτά δεν απασχολούν και δεν αγγίζουν τους πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Είναι δικό σας θέμα, λύστε το και μην αναζητείτε δικαιολογίες.

  Στη διάθεσή μου βρίσκεται σημαντικός αριθμός υπογραφών διαμαρτυρίας.

  Οι υπογραφές εκφράζουν ανθρώπους που πληρώνουν τους νόμιμους φόρους στην πολιτεία και στην αυτοδιοίκηση, αλλά είναι μάλλον πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου Θεού.  

  Ακόμα και οι τουρίστες που διαμένουν στη γειτονική μεγάλης χωρητικότητας ξενοδοχειακή μονάδα της Λεπτοκαρυάς, Ποσειδών Παλλάς, στον καθημερινό τους περίπατο αποθανατίζουν, ως αξιοθέατο σύγχρονης  πολιτισμένης χώρας, τον μοναδικό παραλιακό δρόμο … υψηλών τουριστικών προδιαγραφών.

  Εν κατακλείδι για να μην χαλάμε και τις καρδιές μας. Να είστε βέβαιοι ότι θα σας συγχαρούμε όταν δούμε να δίδετε λύση στο πρόβλημα που σας επισημαίνω. Ως τότε θα καταγγέλλουμε την μη επίλυσή του. Και βέβαια θα χαριτολογούμε όταν κατά καιρούς διαβάζουμε δηλώσεις σας για προσφορά ποιοτικού τουρισμού και άριστων υποδομών στην Πιερία. Περιλαμβάνετε και τον παραλιακό της Λεπτοκαρυάς στα περί ποιότητας και άριστων υποδομών;

  Η φράση «Αιδώς Αργείοι» από την Ιλιάδα του Ομήρου, πάντα επίκαιρη.

                                                                            

                                                                            Υπογραφή

                                                                  Περικλής Χατζηγιάννης

                           

 

  

 

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου