Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ… ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ



 Ο κύκλος των θεματικών ενοτήτων με αφορμή «Πενήντα Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου» ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου πραγματοποίησε, την συγκεκριμένη ημερομηνία, την εκδήλωση λόγου, εικόνων και έκφρασης με σημείο αναφοράς «Το Φεστιβάλ Ολύμπου στην Πιερία, την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο».

 Τόπος φιλοξενίας ο αύλειος χώρος του Κέντρου Τεχνών «Εννέα Μούσες» του Δήμου Κατερίνης (πρώην Τσαλοπούλειο). Επιπρόσθετα στο εσωτερικό  του παραδοσιακού κτιρίου του Κέντρου Τεχνών, συνεχίζεται μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα  η έκθεση της πενηντάχρονης διαδρομής του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, εικόνες του χθες, πολύτιμα αντικείμενα συνυφασμένα με τις παραστάσεις όλων των μορφών της τέχνης και ηχητικά ντοκουμέντα.

 Το πρώτο μέρος της βραδιάς περιελάμβανε ομιλίες-εισηγήσεις με θεματολόγιο πέρα από το λειτουργικό πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, τη δυναμική του πολιτισμού στην παγκόσμια κοινωνία των πολιτών, τη σχέση της τέχνης  με την πολιτική και τη διπλωματία και το αλληλένδετο του πολιτισμικού προϊόντος με τον βιωματικό τουρισμό.

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

 Η εκπαιδευτικός, μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, Αλεξάνδρα Παλαιοσελίτη, ανέπτυξε το θέμα: « Πολιτιστική διπλωματία – Πολιτιστική πολιτική, το παράδειγμα του Φεστιβάλ Ολύμπου», ενώ ο καθηγητής του τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. Απόστολος Παπαγιαννάκης, τις«Προοπτικές και προκλήσεις για τον βιωματικό τουρισμό και τη δικτύωση πολιτιστικών γεγονότων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Ευρώπης ».

 Μια εμπεριστατωμένη τοποθέτηση για την προοπτική του ΟΡ.ΦΕ.Ο. παρουσίασε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Παπαχρήστος, κλείνοντας των κύκλο των ομιλητών, σταχυολογώντας το περίγραμμα: «Το Φεστιβάλ Ολύμπου στη νέα δεκαετία»

 Η εκδήλωση έκλεισε, δεύτερο μέρος, με ποιητικό αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Εκφράστηκε για τον μεγάλο δημιουργό με γλαφυρότητα, η καλλιτέχνης ΦιλιώΣέρβου με την εκφραστική φωνή της, ενώ τη συνόδευε στην απαγγελία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γιώργος Χανδόλιας

  Και όπως πάντα, τα ευχάριστα ακούσματα τα συνόδευε και αυτό το βραδινό η  προσφορά οίνου από τους Οινοποιούς της Πιερίας (κτήμα ΚούρτηΑδάμου, Χρυσοστόμου και Ξηρομερίτη), οι οποίο εύφραναν εύγευστα το κοινό που  τίμησε με την παρουσία του την θεματική ενότητα. 

ΤΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

 Μετά την ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης του καθηγητή του τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. Απόστολου Παπαγιαννάκη, από τον πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρη Παπαχρήστοο εκ των εισηγητών της εκδήλωσης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Οργανισμού, αφού εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, επισήμανε: « Κύριε πρόεδρε. Θερμά συγχαρητήρια για ένα εμπνευσμένο και πολυδιάστατο Φεστιβάλ Πολιτισμού. Με άρτια οργάνωση και προοπτικές για διεθνή ρόλο και ακτινοβολία για άλλα.» 

                                                           Η ΕΚΘΕΣΗ

  Η επετειακή έκθεση «50 Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου» που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» στην Κατερίνη, επί της οδού 25 Μαρτίου, αριθμός 25, θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ως εξής:

  Από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες, πρωί 10:00 έως 13:00 και απόγευμα 18:00 έως 21:00

  








 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου