Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

 


 

 

Καθώς πυρκαγιές μαίνονται ακόμη σε διάφορα μέρη της Πατρίδας μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επικοινώνησε με Μητροπολίτες περιοχών που επλήγησαν και εκδήλωσε τη συμπαράστασή του.

Ήδη, ανταποκρινόμενος σε Επείγον Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου, γνωστοποίησε την πρόθεση της τοπικής Εκκλησίας της Πιερίας να διαθέσει τον Εκκλησιαστικό Ξενώνα Σβορώνου και τα Μοναστήρια της Πιερίας για την προσωρινή φιλοξενία πυροπαθών.

Επίσης, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως διέθεσε ποσό 5.000 ευρώ για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών, ενώ την προσεχή Κυριακή 15 Αυγούστου, σε όλες τις εκκλησίες της Πιερίας θα περιαχθεί δίσκος υπέρ των πυροπαθών.

Το απόγευμα της Κυριακής 8 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου για την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα της ΥπεραγίαςΘεοτόκου. Με την ευκαιρία αυτή, κάλεσε τους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους υπέρ των πυροπαθών αδελφών μας, καθώς και υπέρ των πυροσβεστών και άλλων αρμοδίων προσώπων που έχουν επιφορτιστεί το βαρύ έργο αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Επίσης, συνεχάρη τις αρμόδιες τοπικές Αρχές και τους εθελοντές, που έχουν λάβει μέτρα για την προστασία τόσο του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου όσο και των δασών της Πιερίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου