Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Χυλοπίτες Πηλίου με 4 ελληνικά τυριά και ντοματίνια στον φούρνο

 


Υλικά

Μερίδες: 6-7

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις χυλοπίτες Πηλίου με 4 ελληνικά τυριά και ντοματίνια στον φούρνο, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα.
  2. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ και 100 ml από το γάλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μέτριο, βαθύ ταψί.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ρίχνουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο γάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να κοχλάζει το γάλα.
  5. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το γάλα, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, τα ντοματίνια και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
  7. Αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε, σκορπίζουμε τα ντοματίνια και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου