Πλένουμε από το βράδυ και βάζουμε σε νερό για να μαλακώσει το σιτάρι. |
| |
Αν και τα σημερινά σιτάρια του εμπορίου δεν χρειάζονται αυτή την διαδικασία και χυλώνουν εξίσου αν, μετά το πλύσιμο, τα βάλουμε κατευθείαν να βράσουν. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το νερό και τα αφήνουμε να βράζουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει ένας χυλός, σαν σούπα. |
| |
Λίγο πριν (10 λεπτά περίπου) τα κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη και το κορν φλάουρ. |
| |
Σερβίρουμε σε μπολ και ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο. Ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλα, καρύδια, ρόδια.Τρώγονται εξ ίσου ευχάριστα, είτε ζεστά, είτε κρύα. |
-- Η κεντρική και η τελευταία φωτογραφία, καθώς και η συνταγή, είναι της πολύ καλής μου φίλης Δέσποινας, από την Άνδρο. Η συνταγή που μας παρουσιάζει, είναι αυτή που έφτιαχνε πάντα της Αγίας Βαρβάρας η οικογένειά της. |
-- Η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα Η Αγία Βαρβάρα ήταν ένα όμορφο κορίτσι, που έζησε στην Νικομήδεια της Μικράς Ασίας.
Ο πατέρας της ονομαζόταν Διόσκορος, και ήταν φανατικός ειδωλολάτρης. Την είχε κλεισμένη σε ένα πύργο προκειμένου να τη διαφυλάξει από μνηστήρες. Ωστόσο εκείνη, μυστικά προσηλυτίστηκε στο Χριστιανισμό. Βλέποντας ο πατέρας της αυτή την αλλαγή, διέταξε να την παραδώσουν στον Ρωμαίο Έπαρχο κατά τους διωγμούς των Χριστιανών. Ο Έπαρχος θαυμάζοντας την ομορφιά της προσπάθησε στην αρχή να την μεταπείσει, βλέποντας όμως ότι εκείνη ήταν ανένδοτη την υπέβαλε σε μαρτύρια, περισσότερο για να την σώσει από την οργή του πατέρα της που ήθελε να τη φονεύσει. Τελικά ο Έπαρχος διέταξε τον αποκεφαλισμό της, και όρισε την ποινή να εκτελέσει ο ίδιος ο πατέρας της, που ήταν και επιθυμία του.
Ο ίδιος ο πατέρας της την αποκεφάλισε, ως "πατρικαίς χερσί τω πατρικώ ξίφει την τελείωσιν δέχεται". Την ίδια στιγμή όμως έπεσε νεκρός, χτυπημένος από κεραυνό κατά θεία δίκη.
Ο τόπος αλλά και ο χρόνος του μαρτυρίου της Αγίας Βαρβάρας δεν είναι γνωστός. Έτσι κατ΄ άλλους φέρεται πως μαρτύρησε στη Νικομήδεια της Βιθυνίας το 210, κατ΄ άλλους στην Ηλιούπολη (σημερινή Baalbek) της Αιγύπτου το 360 και κατ΄ άλλους (εκδοχή καθολικών) σε κάποια πόλη της Τοσκάνης
https://faghta-giagias.blogspot.com/2014/12/varvara.html |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου