Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Mικρασιάτικο κουσκούς με κεφαλοτύρι πανέ

 


Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Για το κουσκούς με κεφαλοτύρι πανέ ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κουσκούς σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
  4. Περνάμε τους κύβους τυριού στο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τους βάζουμε στο καυτό βούτυρο.
  5. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά γυρνώντας τα κυβάκια συχνά, για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα όλες οι πλευρές τους.
  6. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  7. Βάζουμε το κουσκούς σε βαθύ πιάτο και, αν χρειάζεται, το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.
  8. Τακτοποιούμε πάνω του τους παναρισμένους κύβους τυριού και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου