Υλικά
- Μερίδες: 2
- 4 κόκκους πιπέρι μαύρο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
- 2 αυγά χωριάτικα (γιατί συνήθως το ασπράδι είναι πιο σφιχτό), σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κολοκύθι
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 100 γρ. τυρί φέτα, σε κύβους
- 5 ντοματίνια ή ½ ντομάτα, σε κύβους
- 6 φύλλα δυόσμου
- ε.π. ελαιόλαδο
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 ml νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 150 ml ε.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε νερό μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και το ξίδι. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ίσα να βράζει. Σπάμε το πρώτο αυγό σε ένα μικρό μπολάκι. Με ένα κουτάλι στροβιλίζουμε το νερό στην κατσαρόλα και μέσα στη δίνη ρίχνουμε προσεκτικά το αυγό. Ανακατεύοντας χρονομετρούμε για 3΄, αφαιρούμε το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα και το ακουμπάμε προσεκτικά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2
Τηγανίτες: Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε όλα τα υλικά. Με ένα πίλερ βγάζουμε φλούδες από το κολοκύθι. Σε ένα μπολ το πασπαλίζουμε με αλάτι και μια κουταλιά χυμό λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 150 ml ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ρίχνουμε 1 μεγάλη κουτ. σούπας μείγμα για τις τηγανίτες και τηγανίζουμε για περίπου 30΄΄-40΄΄ ή μέχρι να πάρει χρώμα από κάτω. Τη γυρνάμε και από την άλλη και τηγανίζουμε για άλλο 1΄. Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Βήμα 4
Μοιράζουμε τις τηγανίτες σε δύο πιάτα, από πάνω ακουμπάμε ένα αυγό ποσέ και σερβίρουμε στο πλάι κύβους φέτας, ντοματίνια με ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο και τραγανό κολοκύθι.
Styling: Κ. Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου