Διαδικασία
Σπαράγγια
- Σε ένα μικρό ταψάκι απλώνουμε τα σπαράγγια, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το ξύσμα, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν μέχρι να τα χρειαστούμε.
Κρέμα αβοκάντο
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Αυγά
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το «βούτυρο» καρύδας σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να είναι μελάτος.
- Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε
Σερβίρισμα
- Αλείφουμε το χαρουπόψωμο με την κρέμα αβοκάντο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαριναρισμένα σπαράγγια και τέλος βάζουμε επάνω και το μελάτο αυγό.
- Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου