Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για τις σουπιές στιφάδο με το μελάνι τους ξεκινάμε και σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν και να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε τη δάφνη, τα μπαχαρικά και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματάκια.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό που μόλις να καλύψει τα υλικά και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μελάνι (και λίγο καυτό νερό, αν έχει μειωθεί σημαντικά το υγρό στην κατσαρόλα) και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές.
- Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι και φρέσκο χωριάτικο ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 204.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου