Υλικά
Τεμάχια: 8Για τη μαρινάδα
- Για το γλυκοπικάντικο σουβλάκι με μέλι και μουστάρδα, σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Ρίχνουμε το κρέας και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστεί.
- Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα (την κρατάμε στην άκρη), το περνάμε από 8 μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα καλαμάκια, μοιράζοντάς το ισόποσα. Είτε τα ψήσουμε στα κάρβουνα είτε σε ψησταριά υγραερίου, πρέπει η φωτιά να είναι μέτρια προς δυνατή. Κάνουμε τακτικά γυρίσματα. Είναι προτιμότερο να τα ψήσουμε σε σχάρα, για να στάζουν τα λίπη.Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που μας έμεινε.
- Χρειάστηκαν – τόσο στα κάρβουνα όσο και στην ψησταριά υγραερίου (18,7KW)– 15 λεπτά με τακτικά γυρίσματα.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και ζεστές πίτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου