Υλικά
- 600 γρ. κιμά από ελιά (μία φορά περασμένο)
- 100 γρ. ψίχα από ψωμί μπαγιάτικο
- 100 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι με πέτσα
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 10 ml χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ με νερό μουλιάζουμε το ψωμί για 3-4'. Επειτα το στύβουμε πολύ καλά να μην έχει καθόλου νερό. Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ιδανικά.
Βήμα 2
Κρεμμυδοσαλάτα: Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λεμόνι, το αλάτι, τον μαϊντανό, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα 3
Επειτα πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια και ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στα κάρβουνα αν έχουμε, για 3’΄-4’΄ από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με την κρεμμυδοσαλάτα και το πρόβειο γιαούρτι.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου