Υλικά
- Υλικά: 4 Μερίδες
- 1 κιλό γαύρο ή σαρδέλα φιλεταρισμένα, χωρίς το κόκαλο
- 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον
- ½ κιλό προζυμένιο ψωμί
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 80 γρ. μαύρη σταφίδα
- 1/5 ματσάκι μαϊντανό
- 100 γρ. τυρί πεκορίνο, τριμμένο
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Παίρνουμε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε τη βάση με το ελαιόλαδο. Απλώνουμε στη σειρά, κυκλικά, τον γαύρο με το δέρμα προς τα κάτω και αλατίζουμε λίγο τη σάρκα του. Στο μεταξύ έχουμε τρίψει στον πολυκόφτη το ψωμί. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το τριμμένο ψωμί μαζί με το κουκουνάρι και το σκόρδο.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το ψωμί με τη σταφίδα, τον μαϊντανό και το πεκορίνο. Αυτό το μείγμα το απλώνουμε πάνω από το γαύρο (κρατάμε στην άκρη λίγο από το μείγμα). Πάνω από αυτό τοποθετούμε τον υπόλοιπο γαύρο (πάντα στη σειρά), αυτή τη φορά με το δέρμα του προς τα πάνω. Πασπαλίζουμε με το μείγμα του ψωμιού που κρατήσαμε πριν στην άκρη. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου