Υλικά
- Μερίδες: 4
- 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 15 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 6 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά καπνιστή πάπρικα
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 χούφτα φύλλα μαϊντανού με επίπεδα φύλλα ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 400 ml νερό και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 10΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στον ατμό για άλλα 10΄ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Παράλληλα, βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε πάνω τους 150 ml βραστό νερό.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα 6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες και το κρεμμύδι για 10΄ μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 1΄.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα πορτσίνι, κρατώντας το υγρό και τα ψιλοκόβουμε. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με το υγρό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10΄, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειαστεί. Ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μια κουταλιά ρύζι σε 4 πιάτα, μια κουταλιά μανιτάρια στρογκανόφ και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Αρχική συνταγή: Adam Bush, φωτογραφία: Mike Englis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου