Διαδικασία
Μαρινάρισμα
- Για τα tacos με μοσχάρι, κορεάτικη σάλτσα BBQ και λαχανοσαλάτα ξεκινάμε και χτυπάμε στον πολυκόφτη το σκόρδο, το τζίντζερ, το αχλαδόμηλο (ή το αχλάδι) και το sake μέχρι να γίνουν πάστα.
- Την αδειάζουμε σε φαρδύ μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τις μπριζόλες strip loin, ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να τις καλύψουμε καλά με το μείγμα και σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη.
- Μαρινάρουμε για 24 ώρες.
Σάλτσα κόλιανδρου
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Λαχανοσαλάτα
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Ψήσιμο
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
- Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου) και βάζουμε τις μπριζόλες πάνω στη λαδωμένη σχάρα.
- Ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, για ψήσιμο medium rare, που είναι το ιδανικό (ή για ελάχιστα λεπτά παραπάνω, αν τις θέλουμε περισσότερο ψημένες).
Σερβίρισμα
- Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες ανά δύο, τη μία πάνω στην άλλη, στη ζεστή σχάρα μέχρι να γίνουν ευλύγιστες.
- Κόβουμε τις μπριζόλες σε φέτες 0,5 εκ. και τις μοιράζουμε στις τορτίγιες.
- Συμπληρώνουμε με σάλτσα κόλιανδρου και διπλώνουμε τις τορτίγιες σε φάκελο ή απλά σε μισοφέγγαρο.
- Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με τη λαχανοσαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου