Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Σπαγγετίνι με αντσούγιες και κάππαρη

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπαγκετίνιμε αντσούγιες και κάππαρη - spaghettini alle acciughe ecapperi, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια μέτρια κατσαρόλα 4 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε την πιπερίτσα, τα ντοματίνια, το σκόρδο και τις αντσούγιες.
  2. Μαγειρεύουμε τα υλικά, ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι οι αντσούγιες και τα ντοματίνια να λιώσουν. Επειδή η διαδικασία γίνεται σε χαμηλή φωτιά, τα υλικά δεν σοτάρονται, αλλά μαγειρεύονται ήπια σαν κονφί μέσα στο λάδι και απλώς μαλακώνουν καλά, χωρίς να ροδίσουν. Προσέχουμε να μην ανεβάσουμε τη θερμοκρασία και κάψει το λάδι.
  3. Παράλληλα, σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την τελευταία κουταλιά ελαιόλαδο με την φρυγανιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η φρυγανιά να ροδίσει και να σκορπίσει το άρωμά της. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο, ελαφρώς αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε αμέσως στην κατσαρόλα με τη σάλτσα αντσούγιας.
  5. Προσθέτουμε την κάππαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τη φρυγανιά, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου