Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
- Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα που να το χωράει ιδεωδώς ακριβώς, μαζί με τα 2 φύλλα δάφνης.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε το σκεύος σε σιγανή φωτιά.
- Σιγοψήνουμε για περίπου 45 - 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν θα α χρειαστεί να προσθέσουμε νερό (γιατί το χταπόδι θα βγάλει και τα δικά του άφθονα υγρά).
- Στο τέλος κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού χταποδόζουμο για τη συνταγή (αν έχει μείνει στην κατσαρόλα και άλλο υγρό, το κρατάμε για να φτιάξουμε ένα άλλο φαγητό, π.χ. χταπόδι πιλάφι ή γιουβέτσι).
- Βγάζουμε το χταπόδι σε επιφάνεια κοπής, το χωρίζουμε στα πλοκάμια του και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1/2 - 1 λεπτό και ρίχνουμε το κρασί.
- Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χταποδόζουμο και 600 ml καυτό νερό.
- Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι και ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το κομμένο χταπόδι και τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε άλλα 600 ml (2 ποτήρια) καυτό νερό και βράζουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να απορροφήσει τα υγρά.
- Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου