Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΔήμοςΔίου-Ολύμπου: Σύσκεψηγια τη διαχείριση των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες μετάτ ην πρόσφατη θεομηνία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος

Στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 σύσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τονΔήμοΔίου-Ολύμπου και ιδιαίτερα τις δημοτικές κοινότητες Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντούς και Κονταριώτισσας.



Στησύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, συμμετείχε η υφυπουργός ανάπτυξης, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, οι βουλευτέςΠιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος και ΣπύροςΚουλκουδίνας, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Δίου, Θανάσης Καλαϊτζής, πρόεδροι αγροτικώνσωματείων και συνεταιρισμών, παραγωγοί, αντιδήμαρχοι και πρόεδροιτωνδημοτικώνκοινοτήτωντου Δήμου, καθώς και η προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λαχουρά και η διευθύντρια ΜετεωρολογικώνΕφαρμογών ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, Ελένη Χατζή.

Παρουσιάστηκετομέγεθοςτης καταστροφήςτουφυτικού και ζωικούκεφαλαίου, καθώςτης καταστροφήςτων υποδομώντων παραγωγών και τουΔήμου, αποτυπώθηκε η αγωνία των αγροτών και η ανάγκηάμεσης αντιμετώπισης τωνεκτεταμένων ζημιών πουέχουν προκληθείστις καλλιεργήσιμεςεκτάσεις.

Ζητήθηκε επίσης η κρατική αρωγή και η ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ, προκειμένουοι παραγωγοίτουΔήμου να αποζημιωθούνγια τιςμεγάλες καταστροφέςτοσυντομότεροδυνατό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από συνεννόησημετον πρόεδροτου ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου