Υλικά
Μερίδες: 4- Για να ετοιμάσουμε τον μπακαλιάρο με κοκκινιστό κουνουπίδι, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κουνουπίδι για 6-8 λεπτά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον μπακαλιάρο και αλατοπίπερο, σείουμε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθεί από τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε στα πιάτα και βάζουμε όσο χυμό λεμονιού θέλει ο καθένας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου