Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Visit Dion-Olympus: Παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Δίου-Ολύμπου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου «ITB Berlin 2024»


 

Για δεύτερη χρονιά στη σειρά συμμετείχε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου «InternationaleTourismus-Börse Berlin - ITB 2024», το διάστημα 5-7 Μαρτίου 2024.

 

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σοφία Ζουρζούρα, εκπροσωπώντας τον Δήμο, πραγματοποίησε σειρά επαφών, μεταξύ άλλων, με παράγοντες και επιχειρηματίες του τουρισμού σε διεθνές επίπεδο, μέσα ενημέρωσης, tour operators και θεσμικούς φορείς.

 

Εναλλακτικός τουρισμός στον Όλυμπο και την παρολύμπια περιοχή, γαστρονομία, θρησκευτικός, πολιτιστικός και παραθεριστικός τουρισμός ήταν μεταξύ των θεματικών που παρουσιάστηκαν. Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου φιλοξενήθηκε στο κοινό περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «VisitCentral Macedonia», του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) «Olympus Riviera Greece», του Τουριστικού Οργανισμού Θεσσαλονίκης και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. 

 

Μεταξύ των συναντήσεων της Αντιδημάρχου ήταν αυτή με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Βερολίνου, Παναγιώτη Ματλή, καθώς, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, είναι ιδιαίτερη η αγάπη και η προτίμηση των Γερμανών τουριστών και μεγάλου μέρους της Ελληνικής κοινότητας Βερολίνου στον Όλυμπο και τις ακτές του Ολύμπου. Στόχος ο προγραμματισμός δράσεων μεταξύ της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου και του Δήμου Δίου-Ολύμπου, για αμφίδρομη τουριστική προβολή. Μία σειρά συναντήσεωντης Αντιδημάρχου πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία και συμμετοχή του πρόεδρου του Π.Ο.Τ.Α.Π., Γιώργου Καραλή και του οικονομικού διαχειριστή του Π.Ο.Τ.Α.Π., Στέλιου Ούζα.

 

Ιδιαίτερης σημασίας η χάραξη ενός κοινού πλάνου στρατηγικής τουριστικής προβολής του Δήμου Δίου-Ολύμπου και ευρύτερα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, τον πρόεδρο του ΠιερικούΟργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Γιώργο Καραλήτην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Π.Κ.Μ., Βίκυ Χατζηβασιλείου, την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Μάρκετινγκ του Νομού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, την Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Αικατερίνη Ζωγράφου, τον Πρόεδρο του ΤουριστικούΟργανισμού Χαλκιδικής και της ΈνωσηςΞενοδόχων ΧαλκιδικήςΓρηγόρη ΤάσιοτονΔιευθυντή του Τουριστικού Οργανισμού ΧαλκιδικήςΓιώργο Μπρουτζά, και εκπροσώπους τουριστικών και επαγγελματικών φορέων.

 

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Αντιδημαρχία Τουρισμού,  αξιοποιούν κάθε περιβάλλον εργασίας και προβολής, για την επικοινωνία και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου με εκπροσώπους τουρισμού και φορείς διεθνώς.

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου