Υλικά
Μερίδες: 4- Για να ετοιμάσουμε την σφυρίδα κρασάτη με σκόρδο και μαϊντανό σ’ ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και στρώνετε τις φέτες ντομάτας έτσι ώστε να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του τηγανιού.
- Ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλατοπίπερο και από πάνω βάζετε τις φέτες του ψαριού.
- «Σβήνετε» το φαγητό με το κρασί (αμέσως με το που βάζετε το ψάρι, ρίχνετε και το κρασί ή αφήνετε πρώτα να μαγειρευτεί για 1 - 2 λεπτά πριν το προσθέσετε), πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κλείνετε το καπάκι.
- Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 6 - 7 λεπτά περίπου (ανάλογα και με το πάχος του ψαριού) και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Αν σας αρέσει το λεμόνι στο ψάρι, περιχύνετε το φαγητό με το χυμό λεμονιού.
- Σερβίρετε την αχνιστή σφυρίδα όσο είναι ακόμη ζεστή.
Μυστικά
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σφυρίδα με φέτα ξιφία ή με μικρά μπαρμπούνια. Το καλοκαίρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες ντομάτες.
Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου