Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

MyAADE: Πώς θα λειτουργεί - Πληρωμές, έλεγχος οφειλών και φορολογικό ημερολόγιο


 «Είναι η εφαρμογή που επιτρέπει στους πολίτες να βλέπουν και να πληρώνουν άμεσα και με ασφάλεια τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Θα έχουν ενημέρωση για επιστροφές που μπορεί να έχουν λαμβάνειν», είπε ο Γιώργος Πιτσιλής αναφορικά με τη νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ, το «MyAADE app».

Η νέα εφαρμογή είναι ήδη σε λειτουργία και έτοιμη για «κατέβασμα»,

 ενώ στόχος είναι να «λύσει» τα χέρια σε ό,τι αφορά σε πληρωμές υποχρεώσεων, έλεγχο οφειλών, παρέχοντας υπηρεσίες φορολογικού ημερολογίου και «ξυπνητηριού».

Η παρουσίαση της εφαρμογής MyAADE app για τους φορολογούμενους, πραγματοποιήθηκε από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, με την παρουσία της ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Τετάρτη (20.3.204).

Σε αυτό το πλαίσιο, οι φορολογούμενοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα να πληρώνουν εύκολα και γρήγορα με Iris ή με κάρτα, να αποθηκεύουν φορολογικά έγγραφα στο ψηφιακό τους πορτοφόλι, να διαχειρίζονται ραντεβού και να δέχονται ειδοποιήσεις για προθεσμίες πληρωμών.

O Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ μίλησε στο Live News για την καινούργια εφαρμογή. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη να κατέβει σε κινητά iphone και σε λίγες ώρες θα είναι διαθέσιμη και προς κινητά android, ενώ η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται και μέσω IRIS και μέσω κάρτας, όπως εξήγησε ο κ. Πιτσιλής την ώρα που έδειχνε στην εκπομπή Live News την διαδικασία πώς μπορεί να γίνει ζωντανά.

«Στην κατηγορία wallet ο φορολογούμενος θα έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει τα τέλη κυκλοφορίας του. Επίσης θα μπορεί να αποθηκεύει διάφορα άλλα αρχεία, όπως την εικόνα μητρώου του φορολογούμενου», συμπλήρωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Στο επίπεδο της ασφάλειας της εφαρμογής και πώς αυτή διασφαλίζεται τόνισε ο κ. Πιτσιλής: «Η εφαρμογή αυτή είναι η επίσημη και κατεβαίνει από market place, άρα όποιο μήνυμα λαμβάνει κάποιος από αυτήν την εφαρμογή είναι έγκυρο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου