Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της Επανάστασης του 1821 στις δώδεκα κοινότητες του Δήμου Δίου-Ολύμπου

 Η 203η επέτειος της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 εορτάστηκε με κάθε επισημότητα στις 12 δημοτικές κοινότητες του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις στη δημοτική κοινότητα Κονταριώτισσας. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος, που παρέστη στις εκδηλώσεις της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου.

Πιο αναλυτικά, οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη Δοξολογία στους ιερούς ναούς, ενώ ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων, που θυσιάστηκαν στον αγώνα της Επανάστασης του 1821. Στεφάνι κατέθεσαν εκπρόσωποι του Δήμου, οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, κ.α.

Το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις δημοτικές κοινότητες με την μαθητική παρέλαση, την παρέλαση τμημάτων των πολιτιστικών συλλόγων καθώς και την παρέλαση του στρατιωτικού τμήματος της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Λιτόχωρο.
---

Λεζάντες:
Για τη φωτό «ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 – 04»: 
Εκφώνηση πανηγυρικού από την φιλόλογο, εκπαιδευτικό του λυκείου Κονταριώτισσας, Μαρία Παπαθανασίου, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Θωμά στην Κονταριώτισσα

Για τη φωτό «ΛΙΤΟΧΩΡΟ»:
Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Ηρώων στο Λιτόχωρο από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Πιερίας, Φώντα Μπαραλιάκο
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου