Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 1½ κιλό κοκκινόψαρα, καθαρισμένα
- 3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μικρά ζάρια
- 2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 3 μέτρια καρότα, σε μικρά ζάρια
- χυμός από 2 μέτρια λεμόνια (ή όσος θέλουμε)
- 1 μάτσο σέλινο + 1 μάτσο μαϊντανός + 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- αλάτι, μαυροπίπερο
- 200 ml ελαιόλαδο
- κύμινο (κατά βούληση – όχι περισσότερο από 1/2 κουτ. γλυκού)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο, πρώτα βάζουμε τα ψάρια σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό.
- Βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι το ψαχνό του ψαριού να ξεκολλάει από τα κόκαλα. Ξαφρίζουμε, αν χρειαστεί.
- Βγάζουμε το ψάρι και σουρώνουμε τον ζωμό.
- Ξαναβάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια.
- Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Στο μεταξύ, ξεψαχνίζουμε το ψάρι προσεκτικά, ώστε να μην αφήσουμε κοκαλάκια και πέτσες.
- Μόλις γίνουν τα λαχανικά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψαχνά του ψαριού, το λάδι και αλατοπίπερο και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά (προσθέτοντας, αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, λίγο βραστό νερό).
- Έπειτα ρίχνουμε το κύμινο, τα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το λεμόνι και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου