Υλικά
Μερίδες: 6- Για να ετοιμάσουμε το κρασάτο οσομπούκο σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας (σε δόσεις) για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Βάζουμε όλες τις φέτες οσομπούκο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, το μπαχάρι, το γαρίφαλο και 300 ml νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγει- ρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
- Αν το κρέας έχει μαλακώσει καλά αλλά η σάλτσα είναι πιο υδαρής από όσο θα θέλαμε, βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά τη σάλτσα για 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.
- Αφαιρούμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους, περιχύνουμε με τη σάλτσα το κρέας και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με βουτυρένιο και αφράτο πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου