Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Ρεβυθάδα με άνηθο, στην κατσαρόλα

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη ρεβυθάδα με άνηθο στην κατσαρόλα, πρώτα ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά και προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και 1.500 ml νερό.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  5. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη 1 ώρα, μέχρι να χυλώσει η ρεβυθάδα.



Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου