Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. πατάτες, σε μικρά κυβάκια
- 1/2 κούπα καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 425 γρ. τόνο κονσέρβας, σε νερό
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 3 ασπράδια αυγών
- 2 κούπες νιφάδες βρώμης, χοντροκοπανισμένες στο γουδί
- 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο κατά βούληση
- 4 – 6 κούπες ανάμεικτα σαλατικά και μυρωδικά, αρτυμένα με μια ελαφριά βινεγκρέτ, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις κροκέτες τόνου, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 12 – 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία 2 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καλαμπόκι.
- Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
- Τα λιώνουμε με το πρες πουρέ ή με πιρούνι (δεν χρειάζεται να λιώσουν εντελώς). Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει, για περίπου 15 λεπτά
- Προσθέτουμε τον τόνο θρυμματισμένο, τα κρεμμυδάκια και το 1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο καλά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τη βρώμη με αλατοπίπερο και σε ένα άλλο τα άλλα δύο ασπράδια και τα χτυπάμε.
- Πλάθουμε 16 κροκέτες στο σχήμα μικρού λουκάνικου, τις περνάμε από το χτυπημένο ασπράδι και μετά τις ρολάρουμε στη βρώμη.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να χρυσίσουν από όλες τις πλευρές για 7 – 10 λεπτά συνολικά.
- Σερβίρουμε με τη σαλάτα και φετούλες λεμονιού.
Πηγή: Γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου