Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Συνάντηση της βουλεύτριας Ε. Σκούφα με μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας


                       Συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν 


Με τα μέλη του συλλόγου καρκινοπαθών Κατερίνης - Ν. Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη» συναντήθηκε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κα Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα την Δευτέρα 28 Ιουλίου, στα γραφεία του Συλλόγου που στεγάζονται στο κτίριο της Π.Ε Πιερίας.  Η κα Σκούφα συναντήθηκε με τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, την κ. Εμορφίλη Γιαγκόζογλου και την κ. Ελένη Καστανάρα.
Καθιέρωση ηλεκτρονικού φακέλου 

Στη συνάντηση συζητήθηκε μεταξύ άλλων η  ιστορία και η  δράση του συλλόγου που αριθμεί 1.000 περίπου μέλη. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα που απασχολούν τους ασθενείς. Τα βασικότερα προβλήματα - αιτήματα έχουν σχέση με την ανάγκη καθιέρωσης του ηλεκτρονικού φακέλου αναπηρίας σε όλη την Ελλάδα, και τη δυνατότητα να δέχονται τη βεβαίωση επ’ αορίστου αναπηρίας, που εκδίδεται από τα ΚΕΠΑ, και οι λοιποί φορείς της χώρας όπως για παράδειγμα τα Πανεπιστήμια και οι Δ.Ο.Υ.
Η εξυπηρέτηση από τον ΕΟΠΥΥ
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς,  είναι η ανάγκη να εξοφλούνται τα έξοδα κίνησης από τον ΕΟΠΥΥ με την προσκόμιση μόνο των σχετικών βεβαιώσεων των νοσοκομείων για τον αριθμό των χημειοθεραπειών που πραγματοποιήθηκαν, και όχι με την προσκόμιση αποδείξεων από εισιτήρια ή καύσιμα, που ισχύει ως σήμερα.
Η κα Σκούφα
Η κ.Σκούφα ζήτησε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία με το σύλλογο και δήλωσε ότι θα συνεχίσει και από την θέση της βουλευτή της αντιπολίτευσης να στηρίζει και να προωθεί τα δίκαια  αιτήματα του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου