Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ»


                                               48ο Φεστιβάλ Ολύμπου


 Εντυπωσίασε το κοινό η θεατρική παράσταση «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» που παρουσιάστηκε το Σαββατόβραδο 6 Ιουλίου 2019, στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Η τραγωδία του Σοφοκλή η οποία θεωρείται η αρχαιότερη στο είδος της, σκηνοθετήθηκε από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ο οποίος αριστουργηματικά αναδεικνύει τον ήρωα του  έργου, συνδυάζοντας έναν ρόλο στον οποίο ο πρωταγωνιστής είναι και διώκτης και διωκόμενος. Στην πάντα επίκαιρη τραγωδία, σκιαγραφούνται οι ανθρώπινες αυτοκαταστροφικές αδυναμίες, πάντα ίδιες από την αρχαιότητα ίσαμε με το σήμερα.
  Στην παράσταση υποβλητικός ο Οιδίποδας (Δημήτρης Λιγνάδης), εκφράζει το πνεύμα της αλαζονείας, της τυραννίας και της τραγικότητας του ανθρώπου. Η Ιοκάστη (Αιμιλία Μουμούρη) κινείται στα όρια της άρνησης, ο Τειρεσίας ( Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης) πάντα σατανικός και χαιρέκακος, ο Κρέων (Νίκος Χατζόπουλος) σφετεριστής του θρόνου.
  Θαυμάσιοι στους ρόλους τους και οι υπόλοιποι ηθοποιοί καθώς και τα μέλη του χορού.
  Η μετάφραση της παράστασης από τον Γιάννη Λιγνάδη, η μουσική Μίνωα Μάτσα, τα σκηνικά-κουστούμια του Πάρι Μέξη, η κίνηση από την Κική Μπάκα.
  

 



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου