Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Εγκαινιάστηκε πρωτότυπη ελεύθερη βιβλιοθήκη στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος


          Στο πλαίσιο της Γιορτής Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στην Ενορία της Αγίας Άννης Κατερίνης, εγκαινιάτηκε  η πρότυπη ελεύθερη δημόσια βιβλιοθήκη τύπου «pop-up library». Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.
          Η πρωτοβουλία αυτή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου  έχει ως στόχο την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση για αλλά και την ευκαιρία απόκτησης βαθύτερης θεολογικής και εγκυκλοπαιδικής γνώσης για τα παιδιά και τους γονείς που βρίσκονται ή περνούν από την πλατεία του Ιερού Ναού Αγίας Άννης.

          Σκοπός της είναι να καταφεύγουν εκεί τα παιδιά και οι μεγαλύτεροι, όση ώρα βρίσκονται στην πλατεία του Ναού και να αποκομίζουν γνώσεις.
          Με αφορμή τη δημιουργία της πρωτότυπης αυτής βιβλιοθήκης ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα λειτουργούμε μια ακόμη πηγή γνώσης,  ανοίγοντας νέους δρόμους ουσιαστικής παρέμβασης παιδείας, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται και διευρύνεται η πνευματική και πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου