Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Δήμος Κατερίνης: Σύσκεψη στο Δημαρχείο με τους προέδρους των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων για το Κτηματολόγιο


Με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό εν όψει των δηλώσεων οικημάτων αγροτικών εκτάσεων, ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο, με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κατερίνης.
Η σύσκεψη επικεντρώθηκε στις καταγραφές που πρέπει να γίνουν (εξαιρουμένων των περιπτώσεων που έχει γίνει η καταγραφή δηλαδή στην πόλη της Κατερίνης), με την προθεσμία να εκπνέει στις 18 Μαρτίου 2019.
Την σύσκεψη συντόνισαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτριος Ντούρος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Λάζαρος Ντόντης, ενώ παρέστησαν και οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία των δηλώσεων παρείχαν οι εκπρόσωποι του ανάδοχου Γραφείου Κτηματογράφησης Δημήτριος Γκατζιρούλης και Βασίλειος Γεροβασιλείου.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Όπως σημείωσε σε δήλωσή του στο περιθώριο της σύσκεψης ο κος Ντούρος :
«Η σύσκεψη γίνεται με τον ανάδοχο του κτηματολογίου και αφορά τις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες, οι οποίες δεν έχουν ενταχθεί και εντάσσονται σε αυτή τη φάση. Πλέον τα ακίνητα όλων των ιδιοκτητών, είτε είναι του Δήμου Κατερίνης, είτε ιδιωτικά, είτε άλλα νομικά πρόσωπα πρέπει να δηλωθούν στο κτηματολόγιο. Στόχος της σημερινής συνάντησης είναι οι πρόεδροι οι οποίοι έχουν έννομο συμφέρον, να ενημερωθούν και να ενημερώσουν και αυτοί με τη σειρά τους όλους τους κάτοικους και ενδιαφερόμενους των περιοχών τους  οι οποίοι έχουν ακίνητα. Η δήλωση στο κτηματολόγιο είναι μια απαραίτητη διαδικασία, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη ούτε απαιτητική. Αυτή τη στιγμή προέχει να γίνουν οι δηλώσεις από όλους τους ιδιοκτήτες, προκειμένου το σύνολο των περιοχών του Δήμου Κατερίνης να έχουν ενταχθεί στο κτηματολόγιο - ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους μας».

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο Γραφείο Κτηματογράφησης Πιερίας (Π.Τσαλδάρη 20 & Κικλίς, Κατερίνη), στα τηλέφωνα 23510-46446 & 801-11-58462, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.ktimatologio.gr &  www.e-ktima.gr, καθώς και στην σελίδα στο facebook, ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Π.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου