Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ


              Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και ασφαλώς σύσσωμοι οι Μακεδόνες είμαστε βαθύτατα λυπημένοι και απογοητευμένοι για την ψήφιση της Συνθήκης των Πρεσπών.
              Όλοι εμείς, όσοι είμαστε αντίθετοι με τη Συνθήκη, διατηρούμε βαθειά πεποίθηση ότι κάναμε το χρέος προς την Πατρίδα μας, συμμετέχοντας στα Εθνικά Συλλαλητήρια και σε άλλες ειρηνικές εκδηλώσεις.
              Διατηρούμε την πεποίθηση ότι, μέσα από τις δημοκρατικές δομές του Κράτους μας, οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις θα αγωνισθούν για την απομείωση των αρνητικών συνεπειών της Συνθήκης.
              Είμαστε αντίθετοι σε κάθε βιαιότητα, προσβολή της προσωπικότητας συνανθρώπων μας και εκδικητικότητα.

              Παρακαλώ θερμά κάθε πατριώτη Μακεδόνα και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως να συνεχίσει να υπερασπίζεται ελεύθερα, με τρόπο ειρηνικό και κόσμιο ελεύθερα τις απόψεις του για το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας, απέχοντας από κάθε ακραία πράξη φανατισμού. Ο πατριωτισμός δεν δικαιολογεί τον φανατισμό.
              Προτρέπω όλους τους συμπολίτες μας να απομονώσουν όλα τα ταραχοποιά, αναρχικά και ακραία στοιχεία, που έρχονται από άλλες πόλεις. Το μόνο που κατορθώνουν όλοι αυτοί είναι να αμαυρώνουν την Κατερίνη και να δυσφημούν τους φιλήσυχους κατοίκους της.
    Κάνω δημόσια έκκληση να σταματήσει άμεσα κάθε είδους βία και φανατισμός στην πόλη μας και ευρύτερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου