Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Με μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες σε όλη τη χώρα απαντούν οι αγρότες στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά 10 συναδέλφων τους από το μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών, έπειτα από το μπλόκο που έστησαν τη Δευτέρα.

Και οι 10 παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας και θα δικαστούν την 1η Μαρτίου.

Με μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες σε όλη τη χώρα απαντούν οι αγρότες στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά 10 συναδέλφων τους από το μπλόκο της ΝίκαιαςΣε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι είναι η «πρώτη φορά που μας στέλνουν σε δικαστήριο χωρίς να έχει προηγηθεί απολογία, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις».

Ο κ. Μαρούδας είπε επίσης ότι στόχος αυτής της ενέργειας είναι να τρομοκρατήσει τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, αλλά και να ποινικοποιήσει τους αγώνες.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προανήγγειλε και ο Γιάννης Βάγγος, μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων.

«Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε συνδικαλιστικό όργανο στην Ελλάδα. Όσοι είναι απέναντι μας χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βάγγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


«Είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα αγροτοδικεία» δήλωσε με αφορμή το περιστατικό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, προσθέτοντας ότι «η εποχή που ξεφούσκωναν τα λάστιχα των τρακτέρ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Ο κ. Αραχωβίτης είπε ακόμη πως «οφείλουμε να διαχωρίσουμε την πολιτική εξουσία και τη βούλησή της από τη δικαστική, η οποία λειτουργεί με τους δικούς της νόμους». 

«Νόμιμη μεν, αλλά βεβιασμένη και αντιβαίνουσα στο τεκμήριο της αθωότητας» χαρακτήρισε την απευθείας κλήση αγροτών στο ακροατήριο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης. 

Ο υφυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι «έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί εάν και υπό ποιες συνθήκες πιθανόν τελείται ένα αδίκημα».

https://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου