Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 1 βράδυ, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 10΄
Υλικά (για 4 άτομα)
- 250 γρ. φασόλια ψιλά, μουλιασμένα
- 2 καρότα, χοντροτριμμένα
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά (αν θέλουμε)
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα φασόλια με το καρότο, την πιπεριά, 800 ml νερό και αλατοπίπερο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τον δυόσμο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.
Tι πίνουμε: Κόκκινο κρασί από τον αμπελώνα της Ζίτσας.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου